OPPDRAG STYRKE: Tren som meg i 10 uker

OPPDRAG STYRKE: Tren som meg i 10 uker

Bakgrunn: 

Litt over 13 måneder er nå gått siden jeg skadet nakken min. En nerveskade/nakkeprolaps oppstod under utøvelse av idrett. Konsekvensen ble nærmest total lammelse av høyre triceps. 

Like i etterkant av skaden var styrken i triceps og evnen til å strekke ut armen rundt 10% av normalen - i tillegg ble triceps, høyre bryst og lats mer eller mindre "borte" (muskelatrofi). Dette har naturligvis medført store konsekvenser for min egen trening. 

Nå litt over et år siden skaden, har jeg klart trene opp styrken til ca. 50% av normalt nivå. En særdeles stor tålmodighetsprøve med andre ord!

Når den ene siden av overkroppen kun fungerer på halv kapasitet etter et år, kan man velge å bli deprimert, eller man kan velge å fortsette jakten mot 100%. Jeg velger sistnevnte. Å gi opp er aldri et alternativ. 

Selv om styrken er lav på høyre side, har den gradvise progresjonen jeg har trent frem, bidratt til at jeg nå kan begynne å snuse på mer normal trening igjen.   

Når man har vært så lavt, så lenge, kan jeg love deg at motivasjonen får seg et enormt boost når man merker at både styrke og muskulatur begynner å våkne mer til live igjen. 

Fremgangen den siste tiden har vekket nytt liv i treningsiveren, og har inspirert meg til å legge en solid gjenoppbyggingsplan frem mot jul. 

Målet er rett og slett å bygge kroppen sterkest mulig i løpet av de neste 10 ukene. 

For å få til det, er det ikke annet å gjøre enn å dra opp gamle ess av ermet og trå til. Samtidig må jeg være smart nok til å justere treningen rundt problemområder og ikke minst ta hensyn til at jeg ikke er 18 år lenger.

Fokuset blir med andre ord å (av og til) tenke litt konservativt, og å være flinkere til å holde igjen der man vanligvis ville ha klint til. Det er hvertfall intensjonen, så får vi se hva resultatet blir i praksis.

En stor del av overkroppstreningen vil være uni-lateral trening (trene en side av gangen). Dette har allerede vært en viktig nøkkel i opptreningen til nå, da det rett og slett har vært en nødvendighet. 

Opplegget vil basere seg på prinsipper fra Westside Barbell (kjent som verdens sterkeste gym) - et sted jeg også har vært og hatt praksis for en del år tilbake. 

Dette er treningsprinsipper de fleste kjente styrkecoacher verden rundt på en eller annen måte bruker og har som base i sine treningsopplegg.

Siden det er disse prinsippene jeg selv har hatt best effekt med, både for min egen del, og for mine kunder og utøvere, er det naturlig at jeg fortsetter i det sporet, nå som målet er å bli sterkest mulig.

Treningsprinsippene handler rett og slett om å optimalisere det nevromuskulære systemet, slik at musklene kan operere så nære maksimal kapasitet som mulig. I praksis vil dette si å optimalisere maksimal, eksplosiv og utholdende muskelstyrke. Rett og slett, trening for å å bli sterkest mulig. 

Jeg bruker naturligvis metodene i kombinasjon med min egen treningserfaring og opparbeidet klokskap. Som jeg har vært inne på tidligere er det tross alt flere ting å ta hensyn til når kroppen blir eldre. Av den grunn har jeg lekt med navn på opplegget. Joe DeFranco kjørte i sin tid en versjon av Westside-systemet rettet mot sine utøvere og kunder kalt “Westside for Skinny Bastards”. 

Jeg tenker derfor mitt opplegg får gå under arbeidstittelen: “Westside for Old Injured Bastards”. 

Siden inspirasjonen har fått ny glød, vil jeg invitere likesinnede med på opplegget. Om det er midt i blinken for deg vet jeg ikke, men jeg vet mange sliter med ulike ting og samtidig ønsker løsninger for å bygge kroppen sterk, så jeg tror det vil passe rimelig bra for mange. 

Så… du er herved invitert til å bli med på mitt 10 ukers styrkeoppdrag frem mot jul!

Westside for Old Injured Bastards

Oppdrag:  

Bli sterkest mulig på 10 uker. 

Metoder:

Tung/maksimal, eksplosiv og metabolsk styrketrening (høyere antall repetisjoner til utmattelse). 

Plan:

4 ukentlige treningsøkter 

Økt 1: Overkropp 

Økt 2: Underkropp

Økt 3: Overkropp

Økt 4: Underkropp

Treningstid per økt vil variere, men ta utgangspunkt i rundt en times tid. 

Sånn fungerer det i praksis: 

Søndag 16. oktober får du tilsendt første treningsuke per e-post.  

Deretter får du en ny treningsuke tilsendt hver søndag. 

Deltagelse, frist og pris: 

Om du vil være med, må du melde deg på innen 23.59 søndag 16. oktober. 

Prisen for opplegget er kun 997,- Det vil si like under 100,- per treningsuke. Gudfaren ville kalt dette “an offer you can't refuse”. ;)  

For å melde deg på, gå til 10 ukers styrkeoppdrag, legg produktet i handlekurven og fullfør bestillingen. Du er da påmeldt og vil motta første treningsuke førstkommende søndag. 

Spørsmål og svar: 

Må jeg ha mye erfaring med styrketrening for å være med? 

Du trenger ikke være ekspert, men for optimal fremgang med dette opplegget (og ikke minst for at det skal være trygt for deg) er det viktig at du har kontroll på treningsteknikk. 

Trenger jeg noe fancy treningsutstyr? 

Nei. Om du trener på et vanlig treningssenter, har du mest sannsynlig alt du trenger. Skulle du ikke ha det, hjelper jeg deg med alternative løsninger. 

Er det kun styrke, eller andre treningsformer i opplegget? 

Dette opplegget baserer seg kun på styrketrening. 

Har du behov for arbeid med andre kvaliteter enn styrke: som mobilitet, kondisjon, eller rehabilitering, gjør du dette ved siden av etter eget ønske. 

Er det noe support underveis? 

Ja. Jeg hjelper deg med alt du måtte lure på underveis i opplegget. 

Sterk hilsen Eirik

P.S. Om du vil trene deg sterkest mulig frem mot jul, klikk her for å bli med på opplegget. Fristen for påmelding er førstkommende søndag klokken 23.59.


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres