ES-KONTROLL

Grunnen til at du sliter med skader eller kroniske smerter er at du IKKE trener med korrekt teknikk! Hvordan kan du forvente fremgang i benkpress, markløft, knebøy og andre fundamentale øvelser om du trener FEIL? Og hvordan kan du forvente at kroppen din skal overleve disse påkjenningene uten å si ifra om du IKKE sjekker tilstanden? Det er på tide å gjøre noe med det!

Om du har egen bil kjenner du garantert til den obligatoriske EU-kontrollen som skal sørge for at bilen din er trygg for videre kjøring slik at ulykker unngås. Tar du din egen kroppsfunksjon like seriøst? Du har bare EN kropp, så hvorfor sørger du ikke for regelmessige kontroller også når det gjelder deg selv!?

Om du steller godt med bilen din kan du ha den i svært mange år uten de aller største problemene og mange har jo en forkjærlighet for veteranbiler som hyppig stelles med. Dette beviser at OM du stadig sjekker og vedlikeholder status på ulike funksjoner vil holdbarheten forlenges. Betraktelig.

Velger du å gjøre som svært mange gjør, altså – å IKKE ta spesielt godt vare på bilen din, så ender den relativt tidlig opp som vrak. Eventuelt blir den avskiltet fordi du ikke lenger gidder å styre med kostnadene som blir nødvendig for å «vekke» den til live igjen.

Heldigvis kan du skaffe en ny bil. Ja, du kan faktisk skaffe så mange biler du ønsker så lenge du har råd til det. MEN, selv om bilen din kan byttes, er det likevel obligatoriske og rutinemessige sjekker på den i form av EU kontroll.

Hva med kroppen din da? Den kan du jo ikke bytte ut. Klart, du kan operere når det blir nødvendig, men ellers? Hva gjør du for å holde den i god stand? Hva gjør du for å opprettholde de mange og unike funksjonene menneskekroppen faktisk har?

Om svaret er «trening», så er du allerede på rett vei, men hvor mange er det ikke som trener som også er skadet eller sliter med nettopp kroniske smerter? Svaret på det er «de aller fleste».

Jeg har jobbet med mange trenere, utøvere, treningsentusiaster og «vanlige folk» som har kommet til meg PRIMÆRT fordi de har hatt problemer. Både med utførelse av idrett, øvelser eller dagligdagse gjøremål på grunn av skader og kroniske smerter.

Selv om årsakene til problemene vil være individuelt kan så å si alle problemer tilbakeføres til 2 ting.

 1. Ting som IKKE har blitt gjort.
 2. Ting som har blitt gjort FEIL.

Nummer 2 dreier seg hovedsakelig om øvelser som ikke utføres teknisk korrekt og som over tid derfor vil medføre smerter i form av overbelastning, eller akutte skader. 

Det kan også dreie seg om utførelse av idrett på en skadelig måte på grunn av dårlige forutsetninger for bevegelse. Interessant nok kan egentlig alle eksempler som faller inn under nummer 2 tilbakeføres til årsak nummer 1, nemlig «ting som IKKE har blitt gjort».

Har du oversett dette?

Ett av de største problemene som dekker ting man ikke har gjort er de små tingene som glemmes. De blir oversett helt til de «små» problemene får utviklet seg til å bli store og plagsomme kroniske smerter eller skader. Noen av disse tingene er: 

 • Ankelovertråkk
 • Strekkskader (bakside lår, innside lår/lysk)
 • Skulderbetennelse
 • Albuebetennelse
 • Dårlig sittestilling

Dette er veldig vanlige problemer som gjerne dukker opp allerede i ung alder, enten fordi man har en aktiv barndom, utøver idrett eller rett og slett er uheldig. Når slike «små» problemer går over vil det ikke si at problemet er borte. Selv om smerten (symptomet) ikke lenger er tilstede er ÅRSAKEN til at smertene VAR der fortsatt tilstede – med mindre du velger å gjøre noe med det.

Siden svært mange tenker at problemet er borte når smertene ikke lenger er tilstede vil man før eller senere få større problemer. Det er tross alt en grunn til at kroniske smerter gjerne kommer «smygende» med økende alder. Det er ikke bare fordi man blir eldre, men fordi man lar tidligere og nye problemer vokse seg større og større. Kroppen har en enorm kapasitet for tilpasning, også i negativ retning.

ES-Kontroll (Eirik Sandvik Kontroll)

Nei, jeg er ikke så høy på meg selv at jeg er nødt til å smelle inn navnet mitt i en tjeneste. Ideen ble servert meg av en fornøyd kunde som etter en time med en evaluering kunne utføre øvelser smertefritt, noe som tidligere var umulig for vedkommende. Siden dette slettes ikke er uvanlig etter en evaluering der jeg luker ut problemer og kommer med løsninger på problemene, er ES-Kontrollen kommet for å bli.

Hva skjer på ES-Kontrollen?

Akkurat som EU-Kontrollen fungerer som en forsikring på at ulike systemer fungerer, vil ES-Kontrollen gjøre det samme for deg og din trening. 

Øvelsene du benytter i treningsprogrammet ditt er hva kroppen din må takle, så det er naturlig at vi går inn på teknisk utførelse av fundamentale øvelser og bevegelser.

Uten kontroll på dette området vil du før eller senere bli skadet. Sånn er det bare. Med korrekt teknikk derimot vil du både kunne eliminere skader og smerter, men også realisere optimal fremgang.

Hva kan du forvente av ES-kontrollen?

Hensikten med ES-kontrollen er at du skal kunne trene optimalt med korrekt teknikk. Den vil derfor sørge for at du etter gjennomførelse har lagt grunnlaget for trygg og effektiv trening.

Benkpress

En øvelse man trygt kan kalle populær er benkpress. Dessverre er det også øvelsen som fremprovoserer flest skuldersmerter. Ikke fordi det er noe galt med øvelsen, men hvordan den utføres. De aller fleste trenger innlæring av skikkelig oppspenn, korrekt løftebane, samt spesifikt arbeid med mobilitet i brystrygg og korrekt stabiliseringsevne av skulderblad under bevegelse. ES-Kontrollen går inn på dette.

Markløft

Hadde alle løftet ting fra underlaget med solid teknikk ville det vært langt færre ryggsmerter i landet. Det er et faktum at dette ikke er realiteten. De fleste løfter med ufattelig skadelig teknikk. Korrekt løftebane, oppspenn, skikkelig kjernestabilitet og hoftebevegelse under markløft er fundamentale ting vi ser på.

Knebøy

I likhet med markløft kunne langt færre ryggskader og smerter kommet til live om knebøy ble utført korrekt. I tillegg er det mange som sliter med knærne grunnet dårlig teknisk utførelse av knebøy. Hoftestabilitet og mobilitet, kjernestabilitet og innlæring av oppspenn og spesifikke teknikker for knebøy er et must om man vil holde seg skadefri. Vi sørger selvsagt for å få dette i boks slik at du vil slippe å slite med dette i tiden fremover.

Pushups

Svært mange anser pushups som en puslete øvelse. Hvordan kan det da ha seg at så mange sliter med skulder- og albuesmerter som følge av utførelse av nettopp pushups? Enkelt sagt utfører de aller fleste øvelsen uten stabilitet og kontroll. Rett og slett FEIL. Mange fellestrekk med benkpress gjelder, men du er nødt til å fokusere spesifikt også på et par andre elementer. Vi gjennomgår dem.

Chin-ups

Chin-ups, chins, pull-ups, kroppshev. Øvelsen har mange navn, men det viktigste er at du utfører den slik at den gir deg resultatene du vil ha. I stedet for å la øvelsen fungerer optimalt er det mange som i stedet får skulder- og nakketrøbbel som følge av hvordan den utføres. Du er nødt til å sørge for at skulderstabiliteten opprettholdes slik at muskulatur som er ment å gjøre hovedjobben faktisk også gjør den.

Roing

En kjent og svært ofte misbrukt øvelse. Både korsrygg, nakke og skulder er utsatt som følge av ulike ro-varianter som benyttes. Øvelser som ofte ser uskyldige og enkle ut medfører dessverre problemer om du ikke tar hensyn til en rekke faktorer.

Ett-beinsøvelser

Bulgarske utfall, ettbeins markløft, utfall bakover, osv. er alle populære øvelser, men de medfører ofte kneproblemer. Dette om du ikke er påpasselig med blant annet korrekt fotplassering, tyngdepunkt og innlæring av hoftestabilitet.

Kort og godt vil ES-Kontrollen sørge for:

 • Korrekt teknikk i benkpress, markløft, knebøy, pushups, chinups, roing og ettbeinsøvelser. Eventuelt alternative øvelser om det viser seg problematisk eller du av en eller flere årsaker ikke ønsker å fokusere på alle baseløft.
 • Identifisering av problemområder. Alt ifra svake og underutviklede muskelgrupper til muskelubalanser som setter begrensninger for teknikk og prestasjon.
 • Innlæring av skikkelig og funksjonell kjernestabilitet slik at du kan utføre øvelser med maksimal kraftutvikling og minimal skaderisiko.
 • Gjennomgang av øvelser som sikrer optimal skulderstabilitet for overkroppsøvelser slik at skuldersmerter elimineres.
 • Innlæring av fundamentale og universelle tekniske elementer som gjelder all styrketrening. Blant annet hvordan du skal opprettholde en nøytral ryggsøyle for maksimal kraftutvikling og redusert skaderisiko.
 • Innlæring av skikkelig hoftestabilitet slik at rumpe/hofter fungerer optimalt under fundamentale bevegelse og øvelser.
 • Øvelser for innlæring av sentral hoftemobilitet slik at knebøy og andre øvelser og bevegelser går som de skal.
 • Økt knestabilitet via spesifikke hofteøvelser.
 • + Øvrige tips og triks for teknisk kompetanse, skadeforebygging og økt prestasjon.

Vi vil i tillegg gjennomgå spesifikke øvelser basert på dine ønsker. Det er tross alt du som skal fungere etter kontrollen, så vi fokuserer på hva DU mener er mest hensiktsmessig for deg etter vi har gjennomført det grunnleggende.

4 ukers oppfølging med video-coaching etter kontrollen 

Det tar tid å automatisere teknikker etter innlæring. ES-kontrollen inkluderer derfor 4 uker med oppfølging der du kan sende inn så mange videoklipp du ønsker, for å få feedback på fremgang - og innspill på teknisk korrigering. Dette har vist seg å være svært verdifullt for mange. 

Hva sier andre om ES-kontrollen?

«Skulderen min hadde vært vond i 6 måneder og jeg fikk vondt av å presse en 20kgs kettlebell. DAGEN etter jeg hadde vært hos Eirik, presset jeg 24 kg UTEN problemer, og er nå helt smertefri. Hjertelig takk. Eirik har trollmann-status hos meg!» - Henning Villanger 

«Stort sett ALLE smertene mine forsvant iløpet av noen få timer med innlæring av treningsteknikkene som Eirik lærte meg.» - Even Frantzen

«Da jeg kom til Eirik hadde jeg smerter ved utførelse av pushups. I løpet av timen ble det uproblematisk å utføre pushups og jeg presset også benkpress nære maks uten smerter. Eirik er helt syk på teknikk og det å fikse problemer.» - Martin Ramberg

«Det er en enorm lettelse å få hjelp av Eirik med ting som har plaget med i lengre tid og satt en stopper for optimale prestasjoner i Strongman.» - Raymond Myrbostad, strongman

«Hadde jeg hørt på legen og fysioterapeuten kunne jeg ikke lenger ha trent. Nå presterer bedre enn jeg noensinne har gjort. Takk Eirik!» - Roger Gjelseth

«Jeg gikk fra å ikke kunne kjøre pressøvelser i det hele tatt til å benytte tung belastning uten smerter.» - Vidar Svåsand, kroppsbygger 

«Jeg hadde min første smertefrie økt 2 dager etter timen med Eirik.»​ - ​Anders Kanten

«For første gang på lenge kunne jeg løfte hendene over hodet uten skuldersmerter.» - Leif Andre Nilsen

Lokalitet

ES-Kontrollen utføres i private lokaler i Gneisveien 4A, 1914 Ytre Enebakk 

Varighet

2 timer.

Pris og bestilling

ES-Kontrollen, en investering for resten av ditt treningsliv, koster 5900,- og forhåndsbestilles via denne siden. Legg produktet i handlekurven og fullfør kjøpet, så kontakter jeg deg for å avtale tidspunkt for gjennomføring. Har du spørsmål du ønsker besvart før du bestiller, kan du naturligvis kontakte meg først. Bruk da kontaktskjema på denne siden